Logopedie

We hebben zóveel spelmaterialen, onze kasten puilen ervan uit. Het is tijd om te verhuizen,” grapt eigenaresse Petra van Renselaar-Heijnen. De praktijk, die ook in Venray een vestiging heeft, ontvangt Venlose cliënten nu in het oude gezondheidscentrum Withuis. De praktijk groeit echter uit z’n jasje en dus is het tijd voor een volgende stap.

De ontwikkeling van het Huis vanNoord komt precies op het juiste moment. Petra vertelt dat de nieuwe ruimte groter en lichter is en een vriendelijke uitstraling heeft. “Als we met kinderen werken, doen we dat op een speelse manier. Daar hebben we vrolijke materialen voor. Straks kan dat ook gewoon op de vloer.”

Heijnen heeft in totaal 6 medewerkers, waarvan er twee op de locatie Huis vanNoord komen werken. Binnen de praktijk zijn verschillende specialisaties vertegenwoordigd. Kinderen en volwassen met taal- en spraakproblemen kunnen bij hen terecht. Ook wanneer er sprake is van eet en drinkproblemen, lees- en spellingsmoeilijkheden of stem- en keelklachten kunnen de logopedisten van Heijnen helpen. Huisartsen, scholen, de GGD, kinderdagverblijven, tandartsen, orthodontisten en specialisten in ziekenhuizen verwijzen kinderen en volwassenen naar hen door.

“Omdat wij met zoveel instanties te maken hebben, is het belangrijk dat wij voldoen aan alle voorschriften. Onze medewerkers worden steeds bijgeschoold en iedere twee jaar doen we een Kiwa kwaliteitstoets (audit) voor logopedisten. Daardoor worden we door alle zorgverzekeraars erkend.”

Logopedisten Kim Peeters en Marloes Nogarede komen straks op de nieuwe locatie te werken. Petra is blij voor haar collega’s. “Er komen steeds meer nieuwe cliënten bij, maar hebben nog net geen wachtlijst. Dat Huis vanNoord goed bereikbaar is en voldoende parkeerplaatsen heeft, maakt onze praktijk nog aantrekkelijker. Op 1 januari 2018 krijgen we de sleutel en dan gaat het beginnen. We hebben er zin in!”

Wie meer wil weten over Logopediepraktijk Heijnen kan bellen met 06-47591664 of e-mailen naar info@logopediepraktijkheijnen.nl.

Petra van Renselaar-Heijnen

praktijkhoudter/logopedist

Kim Peeters

logopedist, gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met taal- en/of spraakstoornissen en lees- en spellingsproblemen.

Marloes Nogarede

logopedist, gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met spraak- en taalproblemen en volwassenen met stemklachten of neurologische taal- en/of slikklachten.

Of ze nu binnen Venlo wonen of erbuiten, alle cliënten zijn welkom in onze nieuwe praktijk in het Huis vanNoord.

Huis vanNoord

Spoedeisende hulp

Als de situatie ernstig is, kunt u bellen met 112.

Bij minder ernstige situaties kunt u contact opnemen met Praktijk vanNoord.